„Petrecerea continua”. Ipotetice fraude in diaspora


Un bun prieten mi-a indicat cu buna credinta urmatorul articol din ziarul Ziua, pe care l-am citit cu mare interes, dat fiind faptul ca studiez in Italia, prin urmare am si votat in Italia. Conform articolului, Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia s-ar fi autodenuntat in ceea ce priveste colaborarea la fraude electorale in Italia.

F.A.R.I. considera ca responsabilitatea principala pentru modul in care au fost stabilite locatiile sectiilor electorale speciale din Italia revine, in principal, senatorului Viorel Badea si deputatului Wiliam Branza impreuna cu dl. Razvan Rusu, ambasadorul Romaniei in Italia, se mai spune in comunicatul organizatiei, citata de agentia de presa. Aceste locatii au fost decise in functie de controlul total pe cere acestia il puteau exercita asupra membrilor din comisii, precum si prin gestionarea fluxului electoral ……Asa numitul „turism electoral” precum si mita electorala au fost elemente ce au caracterizat votul de duminica„, informeaza Ziua.

Dat fiind faptul ca stau tocmai la Roma pot da cateva informatii in cee ce priveste aceste presupuse locuri improprii de vot stabilite de dl Razvan Rusu, ambasadorul roman pe langa statul Italian, pe care il cunosc personal.

De mai bine de 10 ani de zile, deci deja in sub regimul Iliescu, in Roma exista 4 locatii unde s-a putut vota de fiecare data cand au fost alegeri. In decursul acestor ani, locatiile au ramas mereu aceleasi, chiar daca intre timp s-au schimbat 2 ambasadori. Este drept, anul acesta in unele dintre aceste locatii au fost amenajate 2 sectii. Singurul caz pe care il pot confirma exact este cel de la Accaemia di Romania, unde anul acesta, in premiera de cand sunt eu la Roma, au fost organizate doua sectii, amabdoua in spatii extrem de adevcate pentru asa ceva.

Aflu de la un prieten din Milano ca si acolo sectiile de votare au fost amplasate, de ani de zile, in aceleasi locuri!

Deci unde este frauda? UNde este mana malefica a domnului Rusu? Eu nu reusesc sa imi dau seama.

Update: Si totusi, Mircea Geoana a castigat si el in diaspora…in tari precum Rusia si Bielorusia. O coincidenta simpatica.

Reclame

3 răspunsuri

  1. cred ca in urna mai ales ca domnul branza este un vestit corupt, de ce nu ar corupe si pe acolo pe amaratii care lucreaza prin constructii zilieri sau sa faca excursii electorale…

  2. In capul lor , acolo e frauda . De ce sa nu mai arunce o pata pe imaginea tarii , cand legea le-o permite ? Eu merg pe varianta ca intotdeauna hotii striga hotii .

  3. Petrecerea nu se va termina curand, iar acest fapt este crunt pentru Romania.
    Se vede ca in istoria noastra nu am dus razboaie de cucerire si astfel nu stim sa savuram o victorie sau sa digeram o infrangere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: