Mereu Timisoara


Mai bine haimana,
Decit tradator,
Mai bine huligan,
Decit dictator,
Mai bine golan,
Decit activist,
Mai bine mort,
Decit comunïst.

Pentru a nu stiu cata oara incep prin a spune ca imi este absolut totuna cine va fi presedintele Romaniei dupa 6 decembrie! Indiferent daca iese Geoana sau Basescu, parintii mei nu vor trai mai bine, oamenii la tara vor avea WC-ul tot in spatele gradinii, viata in Romania va tot la fel de grea pentru noi romanii simpli si la fel de usoara pentru politicieni si gastile lor, indiferent ca va fi vorba de Udrea, Videanu, Ridzi, Berceanu, Puiu Popoviciu sau de Dinu Patriciu, Miron Mitrea, Marian Vanghelie, Hrebenciuc sau Adrian Nastase. Indiferent cine va iesi presedinte, marii corupti tot in libertate vor ramane si marii comunisti tot nedesconspirati.

Cu toate aceastea nu stiu ce a fost in capul psd-istilor, liberalilor si taranistilor. Stafful de campanie a lui Mircea Geoana a pregatit o campanie execrabila care, foarte posibil, il va costa pe „Prostanac” fotoliul de presedinte. Prima data a aparut toata tevatura cu filmul in care Basescu loveste un copil. Realitatea si Antena 3 au creat mult zgomot dar nu au facut decat sa-l ajute pe Basescu, caci aparitia filmului prea miroase a facatura.

Acum tot dezastrul de la Timisoara. As avea trei intrebari pe care doresc sa le adresez lui Mircea Goeana lui Crin Antonescu si lui Ghoerghe Ciuhandu!

De ce 1 decembrie?

De ce Timisoara?

De ce Piata Operei?

Timisoara a aratat ca nu si-a uitat martirii. Acest pact intre PNTCD si Geoana putea fi foarte bine semnat la Cluj. Bucuresti sau oriunde altundeva, dar nu la Timisoara, nu la 1 decembrie si nu cu miting in Piata Operei. Prin venele orasului curge sangele martirilor, un sange la fel e rosu ca si culoarea PSD-ului, o trista reminiscenta a comunismului. Rosul martirilor este sacru insa, in timp ce rosul PSD-ist are miros de Securitate. Putem caracteriza Timisoara prin ultimile doua versuri din referenul Imnului golanilor: „Mai bine mort,/decat comunist”.

Evident, se pune intrebarea care este comunistul? iar un raspuns clar este greu de dat. Basescu il acuza pe Geoana ca e comunist, Geoana il acuza pe Basescu ca e comunist. Mai mult, acum si Antonescu il acuza pe Basescu ca e comunist si Ciuhandu il acuza pe Basescu ca e comunist. Toti anti-basescienii il acuza pe Basescu ca e comunist. Interventia primarului Gheorghe CIuhanu a fost de un penibil de pus in rama atunci cand a declarat ca „cei care il voteaza pe Basescu trebuie sa stie ca voteaza comunismul”.

In ce partid s-au adunat majoritatea nomenclaturistilor fostului regim? In ce partid au facut sezatoare generalii comunisti, ofiterii de Securitate? In ce partid este presedinte de onoare cel mai vajnic comunist inca in activitate? }n ce partid se afla cel care i-a chemat pe mineri sa faca ordine in Bucuresti? Ma tem ca toate aceste au un singur raspuns: PSD. Inteleg ca din anumite ratiuni strategice PNTCD-ul a dorit sa incheie acest acord cu PSD-ul, dar nu trebuia sa o faca la Timisoara, nu de 1 decembrie si nu in Piata Operei. Si nu trebuia sa-l identifice pe Basescu cu comunismul. Macar PDL-ul si-a schimbat, chiar si numai de forma, culoarea specifica. PSD-ul a pastrat-o pe cea comunista. E greu sa arati cu degetul un Basescu comunist cand tu, partid istoric, partid cu atatia inaintasi care au murit in inchisorile comuniste, tocmai ai batut palma cu un partid in care s-a adunat floarea fostei nomenclaturi.

Presedintele PNTCD, Radu Sarbu, a tinut neaparat sa intreaca penibilul lui Ciuhandu si s-a hazardat sa declare ca si Coposu ar fi vrut asta. De unde pana unde? Sa fim realisti. NU putem stii ce ar fi vrut Coposu in asa vremuri tulbure unde mentalitatea comunista s-a disipat in toate formatiunile politice. Mi-ar fi totusi greu sa cred ca ilustrul COrneliu Coposu ar fi dorit o alianta cu PSD.

Dincolo de toate, ata de astazi imi ramane in memorie drept cel mai amar 1 decembrie pe care l-am trait pana acum. Sper ca viitorul sa nu-mi rezerve lucruri si mai amare.

Timisoara va ramane mereu Timisoara, orasul in care sangele martirilor este mai scump decat orice alianta politica facuta rational!

3 răspunsuri

  1. […] Pavel Gheo, Anne-Marie Blajan, Dan Popa, Petre Nicoara, Florin Puscas, Arana, Ovi, tac’su, Dan Patrascu, (va mai urma, probabil) […]

  2. […] Pe aceeași temă, opinii pertinente pot fi citite aici. Postat in Romania, my opinions. Etichete comunism, illusion, politics, public, Romania. Lasă un […]

  3. […] https://patrascudan.wordpress.com/2009/12/01/mereu-timisoara/ ▶ niciun răspuns /* 0) { jQuery('#comments').show('', change_location()); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'none'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'inline'); return true; } else { jQuery('#comments').hide(''); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'inline'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'none'); return false; } } jQuery('#showcomments a').click(function(){ if(jQuery('#comments').css('display') == 'none') { self.location.href = '#comments'; check_location(); } else { check_location('hide'); } }); function change_location() { self.location.href = '#comments'; } }); /* ]]> */ Click here to cancel reply. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: