Pacatele PNL-ului


NU am ascuns faptul ca alegerile de duminica m-au dezamagit profund. La fel nu oresc sa ascund faptul ca nici apropierea PNL-ului de PSD nu imi este mai draga si imi provoaca o dezamagirea ulterioara. Desi previzibila inca dinaintea primului tur de scrutin, aceasta alianta PSD-PNL nu cred ca poate aduce ceva bun PNL-ului. Geoana vorbea despre o alianta „social-liberala”. CIne a mai vazut un asemenea mutant vreodata? O veritabila struto-camila, o alianta fara identitate.

PNL ar iesi cel mai castigat daca si-ar asuma rolul de partid al opozitiei. Sa ma explic. Daca in urmatorii 4 ani PNL s-ar evidentia printr-o opozitie constructiva care ar avea mereu in vedere binele tarii, ar avea numai e castigat pentru urmatoarele alegeri. Procentajul PNL ar creste odata cu credibilitatea acestuia.

Daca PNL intra intr-o alianta cu PSD care ar urma sa faca din PNL un partid de guvernare, cred ca oamenii lui Antonescu ar avea numai de pierdut. Poate momentan ideea cu Johannis prim ministru prinde bine la public si este populara printre romani. Totusi daca guvernarea PSD-PNL cu Johannis prim ministru va fi ineficienta si va aduce mai mult rau decat bine, PNL va fi unul dintre partidele ce ar purta responsabilitatea unui guvernari falimentare. Procentajele sale ar scadea bine sub 20%, poate in jur de 15%, iar viitoarele alegeri parlamentare ii va gasi pe liberali in postura ingrata de a avea mai putine mandate ca in legislatura prezenta.

Un alt aspect. IN momentul in care PNL face alianta cu urmasul FSN si urmasul direct al nomenclaturii comuniste se discreiteaza in fata celor 20% care l-au ales pe Antonescu tocmai pentru ca refuzau orice amestec cu partidul rosu. Prin urmare, aceasta alianta social-liberala va crea sciziuni in tabara PNL, sciziuni de care va profita Basescu. Nu va fi deloc uimitor daca unii membrii PNL ar urma sa treaca la PDL in aceste conditii.

In ceea ce priveste acel procent de 20% care au votat cu Crin, ei nu vor vota in corpore cu Mircea Geoana, oricat i-ar inemna CRin Antonescu. Majoritatea nu cred ca se vor prezenta la vot, iar o alta parte considerabila va merge cu optiunea Traian Basescu. Nici chiar membrii PNL nu cred ca vor vota in coropore cu Mircea Geoana. Au mai existat momente cand membrii de partid PNL au votat altfel decat le indica conducerea. Bunaoara referendumul pentru demiterea lui Basescu. PNL-ul era in favoare demiterii, dar procentajele au aratat ca o buna parte din liberali nu au fost de acord cu demiterea presedintelui.

Un alt aspect. In confruntarea de vineri, Crin Antonescu l-a facut pe Mircea Geoana demagog. Pai acum faci alianta cu un demagog? Unde este credibilitatea?

PNL ar avea nevoie de putina demnitate, nu de compromisuri. Demnitatea ar creste cota partidului, in timp ce compromisurile o scad drastic.

Intr-o democratie este foarte important si partidul din opozitie. In opozitie un partid poate face multe lucruri bune pentru tara si isi poate arata devotamentul fata de popor. La guvernare este mult mai greu sa faci asta.
Prin urmare, daca as fi Crin Antonescu, nu as face nicio alianta politica si i-as lasa pe cei 20% sa voteze fiecare dupa propria constiinta.

P.S. Eu unul pe Geoana nu-l votez!!!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: