Unde este România mea?


 

Deşi sunt destul de patriot încep să mă simt din ce în ce mai străin în propria ţară, ca un vas prins în vârtejul unei furtuni tropicale şi intrat în derivă. Pun întrebări şi nu găsesc răspunsuri. Mă mir şi rămân cu mirarea. Dacă pentru Aristotel mirarea era începutul filosofiei pentru mine mirarea este începutul unui calvar identitar. Da, este o problemă de identitate.

România este ţara în care foştii comunişti sunt aclamaţi şi aplaudaţi la scenă deschisă, adulaţi, zeificaţi, votaţi. România este singura ţară în care regimul comunist a căzut dar comunismul a rămas. România este unica ţară a Europei în care 70% din cetăţeni sunt comunişti în convingeri, chiar dacă nu îşi dau seama.

România este ţara în care votul unui analfabet contează la fel de mult ca votul unui intelectual, doar că analfabeţii sunt mult mai numeroşi. România este ţara în care  există sute de mii de oameni care saliveaza după o pomana electorala si isi vand conştiina primului candidat care le ofera aceasta pomana. Când va inţelege românul că acel lucru care se numeşte conştiinţă este mai presus de o pomană electorală, mai presus decât dificultîţile zilnice? Când îşi va da seama românul că gândirea sa comunistă nu face altceva decât să-l afunde tot maim ult în mocirla propriei mizerii morale? Când îşi va da seama românul că dincolo de aparenţele fictive ale socialismului se află un zid insurmontabi pus între om şi conştiinţă? Când îşi va da seama românul că atitudinea sa îl duce mereu spre compromisuri perverse?

România este ţara în care majoirtate cetăţenilor se fac complici la furutul naţionalizat. De la doctorul care ia şpagă, de la naşul care te lasă să mergi cu trenul pentru 10 lei, de la examenele universitare luate pe bani, de la spaga dată pentru a castiga o licitatie si pana la Udrea care da gauri in bugetul de stat, pana la Berceanu, Videanu, Cocos…toate aceste categorii, şi multe altele, instituţionalizează hoţia. Cum să întrezărim o schimbare când majoritatea românilor sunt mulţumiţi cu cât pot fura ei? Cum să mergem spre lumină dacă majoirtatea românilor preferă să bâjbâie în întuneric?

Cine altcineva poate vota cu hoţii şi mafioţii, dacă nu alţi hoţi şi mafioţi. Unii hoţi mai mici îi votează pe alţi hoţi mai mari, care, prin hoţia lor monumentală, legitimează şi garantează hoţia hoţilor mici.

20 %. Acesta este procentul românilor ca mine, care s-au săturat de hoţie, care s-au săturat de nesimţire, care s-au săturat de comunism, care s-au săturat de întunericul conştiinţei, care vor o schimbare, vor o Românie a bunului simţ, vor o Românie a corectitudinii, vor o Românie curată, vor o Românie care să-şi rupă definitiv cordonul ombilical care o leagă încă de comunism. Doar 20% dintre români vor stabilitate, în timp ce restul vor scandal. Scandalul a devenit o parte constitutivă, ontologică a românului. Fără apetitul pentru scandal românul nu ar mai fi român.

Românilor, mi-aţi furat România şi aţi vândut-o pe o pomană electorală! Aţi vândut-o hoţilor, nesimţiţilor, comuniştilor, incompetenţilor. Românilor, îmi vreau România înapoi!!!!!

Dar pentru asta va trebui sa mai astept cel putin 4 ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: