Revista presei (13.11.2009)


Incepând de astăzi propun cititorilor „Celui care strigă în pustie” o nouă rubircă intitulată Revista presei!

Ce veţi găsi aici?

În fiecare seară ziarele centrale îşi actualizează ediţia online cu o mare parte a conţinutului ce poate fi citit a doua zi în varianta tipărită. Multă lume ar dori să se informeze dar poate nu are timpul necesar pentru a naviga de la ziar la ziar. Pentru cei care se află în această încurcătură am o veste bună: voi face eu munca aceasta după care voi posta pe blog cate un link cu cele mai importante stiri din principalele ziare. Munca mea nu se va rezuma doar la asta. După fiecare link voi face un scurt rezumat al articolului, astfel incât cititorii să stie exact ideile principale din fiecare stire si cei care sunt interesati, pot accesa apoi doar linkul care il doresc pentru a vizualiza intregul articol.

Desigur, pentru a pune in practica aceste idei este nevoie de o ora in fiecare seara. Neputând să anticipez în totalitate dorinţele diferiţilor cititori, ma bazez pe feedback-ul vostru. Nu ezitati sa scrieti comentarii prin care sa imi spuneti daca sunteti multumiti sau nu de revista presei şi să-mi daţi idei pentru a îmbunătăţi acest demers al meu si a-l face mai user-friendly. Dar, să trecem la treabă!

Revista presei

Jurnalul National-Autobaza lui Basescu : „Mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie de companiile miniere şi energetice din Gorj, aflate în subordinea Ministerului Economiei, pentru mitingul lui Traian Băsescu desfăşurat la Craiova, la 8 noiembrie 2009, au fost în număr de 134” ne informează Jurnalul National. Mijloacele de transport apartin Societăţii Nationale a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Turceni, fiind puse în slujba lui Traian Băsescu de către conducerea instituţiilor menţionate. Muncitorii au fost îndemnaţi să meargă la miting cu promisiunea că în zilele următoare vor primi o zi liberă. Mai mult, aceasta este o activitate ilegală, iar Fiscul ar trebui să se autosesizeze, deoarece închirerea autobuzelor nu face parte din domeniul de activitate al firmelor menţionate.

Evenimentul Zilei – Boc face prima plată primarilor „trădători”: „Edilii PSD, PNL, PNG sau PRM care îl susţin pe Băsescu se regăsesc printre beneficiarii banilor alocaţi prin HG administraţiilor locale. Demis prin moţiune de cenzură, Cabinetul Boc nu se predă înainte de a-i răsplăti cu ce a mai rămas prin buget pe primarii care îi fac campanie candidatului Traian Băsescu. Printr-o hotărâre de guvern (1255/2009), dată cu două zile înainte de startul campaniei şi publicată ieri în Monitorul Oficial, executivul condus de Emil Boc a scos din Fondul de Rezervă al Guvernului 100 de milioane de lei – aproximativ 23 de milioane de euro – pentru a-i direcţiona spre primării pentru <<cheltuieli curente şi de capital>>”, ne informează Evenimentul Zilei. „Trădătorii” din UDMR s-au declarat cei mai mulţumiţi în urma acestui demers, liberalii rămânând, în mare parte,  cu buzele umflate. Primarii independenţi care şi-au declarat public susţinerea lui Traian Băsescu au primit, însă, sumele cele mai mari.

România Liberă – Preşedintele ANI a înregistrat discuţiile şi a depus plângere încă din septembrie: Romania Libera trateaya pe prima pagina problema santajului care ocupa prim-planul mediatic din ultima vreme, detronând chiar şi gripa porcină. „Catalin Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a depus plangerea penala la Parchet imediat dupa ce ar fi inregistrat discutiile cu Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac in septembrie, anul acesta, sustin surse judiciare. Aceleasi surse mai spun ca  Macovei ar fi atasat si probele la plangerea penala, respectiv inregistrarile” relatează România liberă. Articolul prezintă istoricul detaliat al întâlnirilor dintre Sorin Roşca-Stănescă, BOgan Chireac şi Cătălin Macovei” ataşând în finalul articolului stenogramele discuţiei.

România Liberă – Expiră interimatul. Guvernul sub semnul „improvizaţiei juridice” : RL mai propune un articol interesant despre situaţia juridică inedită în care seva afla Guvernul României începând cu 15 noiembrie, dată la care expiră interimatul miniştrilor PDL care au preluat portofoliile foşitlor miniştrii PSD care s-au retras de la guvernare. Chiar jurişti din interiorul PDL susţin că această situaţie este inedită şi ridică semne de întrebare din punct de vedere juridic. „Teoretic, s-ar putea merge pe ideea ca mandatul ministrilor interimari poate continua. Pe de alta parte, daca legea nu prevede, nu putem veni noi sa adaugam la lege” declară Iulian Urban (vicepreşedintele  Comisiei Juridice din Senat) pentru România Liberă.

Gândul – Guvernul scoate cifre din pix ca să păcălească FMI: Surse din cadrul Ministerului de Finanţe declară pentru Gândul că  vor fi respectate ţintele impuse de FMI, deşi proiectul de buget care va fi discutat săptămâna viitoare  nu prevede absolut nimic în ceea ce priveşte disponibilizarea bugetarilor, condiţie importantă impusă de FMI. Cum se va realiza acest lucru? Prin supraestimarea ţintelor de încasare a veniturilor bugetare.

Ziua – Editorial: Trei interceptări din sezonul de vânătoare: În Ziua puteţi găsi un editorial extrem de interesant semnat de Cristian Unteanu, care face o legătură între cele trei cazuri de interceptări care au atras atenţia presei şi a opiniei publice în ultima vreme. „Trei: cea a Comisiei Udrea, cea a conversatiei Degeratu-Hayssam si cea a dialogului SRS-Chireac-Macovei. Trei, cel putin pana in acest moment, legate de un fir rosu pe care toata lumea se incapataneaza sa-l ignore: sunt ilegale. Ceea ce, daca la Bruxelles se va cere un raport pe acest subiect in cadrul monitorizarii pe Justitie, va dovedi ca standardele existente in Romania sunt extrem de departe, ba chiar antinomice, cu statutul de stat de drept, cel care ne-a permis sa devenim membri UE si NATO”. În continuarea editorialului, Cristian Unteanu prezintă 6 argumente care demonstrează ilegalitatea interceptărilor.

Curentul – Brigăzile civile ale coaliţiei GRIVCO atacă ziariştii care au demascat şantajul la şeful ANI: „În mod surprinzător, scandalul declanşat de stenogramele şantajului practicat de pseudojurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac a scos din nou la rampă aripa civilă a coaliţiei GRIVCO, care, de data aceasta, a declanşat un atac chiar la adresa ziariştilor care şi-au făcut datoria civică şi au dezvăluit mecanismele şantajului”, aflăm din Curentul. În continuarea articolului George Roncea încearcă să demonstreze cum unele ONG-uri aflate în sfera de influenţă Vântu-PSD conduc acest atac împotriva unor ziarişti care nu au făcut altceva decât să respecte deontologia gazetărească.

Gardianul – Turiştii electorali recunosc că au votat de două ori pentru EBA: Jurnaliştii ziarului Gardianul au luat legătura cu mai mulţi cetăţeni dţmboviţeni care în vară au votat de două ori pentru EBA, odată în circumscripţia de care aparţineau, fiind duşi apoi cu autobuze în judeţul Prahova unde au votat pe liste suplimentare.

Menţionez că la ora alcătuirii acestei reviste a presei pe site-ul ziarului Cotidianul nu apăruseră încă titlurile din 13 noiembrie 2009.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: