Timisoara pierde cu Anderlecht si spune adio Europei


Joi FC Timisoara a pierdut confruntarea de la Bruxellex cu Anderlecht, scor 3-1, şi practic spune adio Europei, demonstrand astfel ca Europa League este o pălărie mult prea mare pentru fotbalul din Banat.

Inca e la începutul meciului gazdele s-au aşezat sistematic în jumătatea timişorenilor care s-au bazat pe acelaşi joc defensiv care a dus Timisoara în grupele Europa League. Apărarea timişoreană a fost, însă, mult mai fragilă decât în meciurile cu Shaktar-ul lui Mircea Lucescu. În minutul 4 belgienii au avut primul sut periculos spre poarta lui Pantilimon. În min. 6 Lukaku a fost la un pas de a inscrie cu capul în poarta lui Pantilimon. În minutul 11 Magera a deviat în corner o lovitură liberă bătută de Biglia. În min. 12 a fost rândul lui Parks să treacă pe lângă gol. Aceasta a fost practic singura sclipire a timişorenilor din prima repriză.

Atacantul Suarez i-a făcut zile negre lui Florin Maxim şi, în cele din urmă a obţinut o lovitură de la 11 m transformată fără probleme tot de el.

Rrepriza a doua a debutat printr-un şut al lui Bourceanu care nu şi-a găsit, însă, ţinta. Tot Bourceanu s-a evidenţiat şi în apărare, atunci când Scutaru a gafat, mijlocaşul adus la Timişoara în această vară reparând greşeala tânărului fundaş timişorean.

Un licăr de speranţă s-a aprins în inimile suporterilor timişoreni de pretutindeni în min. 51 când Parks a reluat cu capul o minge centrată din corner, reuşind astfel egalarea. Bucuria i-a dat parcă peste cap complet pe suporterii timişoreni care au început să arunce torţe pe terenul de joc, astfel încât meciul a fost oprit timp de câteva minute. Spre sfârşitul meciului Timişoara a încercat să preseze dorind să fructifice la maxim cele 8 minute de prelungire arătate de la margine, însă belgienii si-au arătat valoarea pritr-un contraatac devastator la finalul căruia Legear a dus scorul la 3-1.

În ansamblu Timişoara nu a arătat nimic în plus faţă de ceea ce ne-am obişnuit deja. Echipa pusă în teren de Ioan Ovidiu Sabău a încercat mai mereu să se apere închizând spaţiile. Apărarea nu a mers, însă. Dacă în liga lui Mitică poţi obţine un loc fruntaş în clasament obţinând remize în linie, în Europa League acest lucru nu este posibil. O echipă care propune mereu doar mijlocaşi defensivi e greu să bată chiar şi echipele mediocre ale Europei. Timişoara nu are un conducător de joc veritabil, niciun „trequartista” care să poată fi de folos atacanţilor. Fără îndoială, trebuie să ne resemnăm cu faptul că FC Timişoara nu poate mai mult în această formulă, iar domnul Iancu daca nu aduce măcar 2, 3 jucători de valoare poate schimba câţi antrenori doreşte, că rezultatele nu au cum să se schimbe.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: