Coritoru propune un Guvern Boc 3


În vâltoarea politică de la noi din ţară eu consider (o consideraţie subiectivă desigur) că am rămas obectiv şi echidistant, refuzân să mă înrolez sub steagul vreuneui politician. Am constatat incompetenta guvernului Boc, alunecările periculoase ale Preşedintelui Băsescu spre un mandat autoritar şi favorizarea unui exectuiv oligarhic. În aceeaşi măsură nu am omis să spun că momentul în care PNL şi UDMR au inaintat motiunea de cenzura pentru demiterea guvernului a fost extrem de nefericit. Bataia pentru prim-ministru a devenit o armă de campanie electorală, cea mai râvnită chiar. Când am auzit că Lucian Croitoru este propus de Băsescu pentru funcţia de prim-ministru am considerat că nu este o alegere chiar atât e rea.

Toate aşteptările mi s-au năruit insă ieri, când domnul Lucian Croitoru trimis spre Parlament componenţa noului sau cabinet. Sunt profund dezamagit. Ma asteptam la nume grele de profesionisti, oameni care au stralucit in domeniul lor. Nu a fost să fie. Lucian Croitoru ne-a propus un guvern Boc 3. Dar încercă să-mi păstrez obiectivitatea. Prin urmare, voi încerca să enumăr punctele pozitive şi cele negative pe care le releva componenta noului cabinet.

Puncte pozitive

1. Bogdan Aurescu la Externe. Puţini îşi aduc aminte că Bogdan Aurescu a fost principalul artizan al victoriei Romţniei la Tribunalul de la Haga în litigiul cu Ucraina. Este un diplomat fin. Ar merita un mandat de 4 ani, nu unul de câteva luni. Chiar daca in decembrie Preşedintele României se va schimba, sper că Bogdan Aurescu va ramane ministru de externe.

2. Anumite surse îi consideră pe Cristian Vladescu (sanatate) şi pe Daniel Funeriu (Educatie) drept alegeri foarte reuşite. Personal nu cunosc activitatea exactă a domnilor în cauză, prin urmare nu mă pot exprima. Aplicand in mo analogic prezumţia de nevinovăţie, nu putem să spunem că ei ar fi incompetenţi.

Puncte negative

1. Pogea la finanţe. Fără doar şi poate o alegere extrem de controversată, mai ales când vine din partea unui finantist ca domnul Croitoru. Domnul Pogea a fost criticat chiar şi de Emil Boc, dar se pare că tot degeaba. Puţini ştiu că domnul Pogea este principalul vinovat pentru falimentul Combinatului Siderurgic Hundedoara şi implicit pentru imaginea dezolanta a unui mamut cenusiu care te întâmpină la intrarea în oraş. Nu are nici pregatirea profesionala necesara pentru a ocupa o asemenea funcţie.

2. Nucleul forte al PDL-ului constituit din Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu nu poate decât să ne aducă în pragul unei crize de nervi. Berceanu duce la faliment CFR-ul şi prin simplul fapt că ţine cu dinţii de ruta Bucureşti Nord-Otopeni, o idee propusă de domnia sa, doar că acele trenuri circulă mai mult goale.  Toţi trei au nenumărate afaceri cel puţin ciudate, dar făcând parte din clica oligarhă a Preşedintelui Băsescu DNA-ul nici nu s-a sinchisit să cerceteze şi afacerile lor, ocupându-se mai mult cu afacerile şi averile lui Negoiţă (deputat PSD) şi Adrian Năstase.

Concluzia nu poate fi alta decat ca acest cabinet s-a născut mort şi cred că nu va exista nicio remuşcare în conştiinţa parlamentarilor care nu îşi vor da votul de încredere.

Este, însă, la fel de adevărat, că nici Klaus Johannis nu cred că ar reuşi să încropească un exectuiv mult mai izbutit, căci adevăratii profesionişti nu cred că sunt dispuşi să lase din mână treburile lor pentru a ocupa timp de 2, 3 luni funcţia de ministru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: