Angoasele românilor


Încep să cre că noi romţnii suntem un popor al angoasei, trebuie să ne fie mereu frică de ceva, de cineva. Acest lucru vine să substituie şi să camufleze întrucâtva faptul că nu dorim să ne implicăm în nimic. Ne place însă statul pe margine şi datul cu părerea, invocând mereu anumite aspecte de care trebuie să ne temem, ţesând conspiraţii felurite. Toate acestea pentru a ajunge la o singură concluzie: nu are rost să facem nimic, căci oricum totul este rodul unei conspiratii.

Citesc bunăoară acest blog. Mi se pare cumva penibil cum încercăm mereu să găsim nod în papură. Boc e cu Băsescu, deci nu e bun, Geoană e comunist şi fiu de general, deci să ne lase în pace, Crin Antonescu este o „primadonă” (sintagma care nu imi apartine mie, ci am citit-o în presa). Bun, toţi oamenii din politică sunt răi! Lucru care nu contest că poate fi adevărat.  Dar acum apar pe scena politica doi canidati la functia de prim ministru, mă rog unul mandatat oficial de către preşedintele Băsescu, iar altul susţinut de opoziţia (teoretic majoritară) PSD/PNL. Atât domnul Johannis, cât şi domnul Croitoru par oameni profesionişti, care au reuşit să facă ceva bun pentru ţara asta. Johannis este un primar iubit de sibieni datorită realizărilor sale, iar Lucian Croitoru pare a fi un finantist de exceptie, mana dreapta a lui ISarescu şi fost membru în board-ul de conducere al FMI. Prin urmare, amândoi par a fi oameni în care eu ca om simplu aş avea încredere. Dar……românul trebuie să fie mereu nemulţumit, să găsească un nod în papură, să dea cu tifla, să dărâme fără a dori să construiască: Lucian Croitoru şi Klaus Johannis sunt masoni! Conform articolului din blogul citat acest lucru trebuie sa atraga dupa sine oprobriul opiniei publice. Toată lumea ar trebui să-i arate cu degetul şi să-i scuipe în faţă.

Oare când vom termina o dată cu astfel de reactii care nu aduc nimic bun nimanui. Nici chiar noua.

P.S. Observ că este o campanie dusa de anumiti oameni, rapperi artisti: „Noi vrem respect”. Bun, il vrem, dar noi la rândul nostru respectăm? Înainte să cerem respect trebuie să oferim respect, iar acest lucru se poate face în mult emoduri extrem de simple: de la modul cum conduci, cum vorbeşti cu lumea, cum te porţi cu gunoierul, cum abordezi vanzatorul din piata. Si la capitolul acesta suntem foarte deficitari!

Reclame

Un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: