Razvan Rusu il contrazice pe Basescu


Preşedintele României, Traian Băsescu, a vizitat astăzi, împreună cu soţia sa, expoziţia INDAGRA Farm, organizată de Romexpo. Cu această ocazie, Traian Băsescu a declarat că şansele României de a obţine portofoliul de comisar european pentru agricultură s-au redus simţitor din cauza faptului că România nu are la ora actuală un ministru de externe cu puteri depline.

Ambasadorul României la Roma, domnul Răzvan Rusu, este, însă de altă părare decât preşedintele ţării. Aflându-se vineri la conferinţa dedicata lui Vladimir GHika, domnul Rusu a discutat amical cu alţi participanţi despre această problemă. Un domn oarecare l-a întrebat pe dl Rusu: „Mai avem şanse? Am auzit că Austria a scos artileria grea!”. Ambasadorul Razvan Rusu a răspuns intr-un mod cel putin interesant: „Dvs. chiar credeţi ce se zice în presă? NU credeţi domnule, avem noi metodele noastre”.

Domnul Răzvan Rusu se va afla săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a pun în aplicare „metodele” despre care vorbea, astfel încât România să obţină portofoliul mult râvnit.

Guvernul Boc l-a propus oficial pentru postul de comisar european pentru agircultură pe Dacian Cioloş iar preşedintele Băsescu a aprobat propunerea. Acest lucru s-a întâmplat cu o zi înainte ca guvernul Boc să cadă prin aprobarea moţiunii de cenzură iniţiată de PNL/PSD/UDMR.

România are şanse extrem de mici să obţină portofoliul e comisar european. Şansele cele mai mari le are Austria.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: