Fuga de rasundere si frica e justitie


Alegerile legislative anticipate din Republica Moldova bat la uşă! Opoziţia speră într-o zi istorică, în timp ce simplii cetăţeni sunt intimidaţi de activitatea zeloasă a forţelor de ordine. Haosul pluteşte în aer. Tensiunea atinge cote paroxistice şi toţi speră ca totul să treacă cât mai repede…..şi să se termine cu bine. Bine da, dar pentru cine? Este evident că binele opoziţiei democrate nu este acelaşi cu binele comuniştilor şi binele comuniştilor este departe de a fi binele Republicii Moldova. Binele comuniştilor este puterea absolută, burţile crescânde şi Maybach-ul pe care fiul lui Voronon l-a achiziţionat zilele trecute pentru o jumătate de milion de dolari. Rezultatul alegerilor pare scontat. Comuniştii şi-au luat toate măsurile de precauţie necesare: au măsluit listele electorale, au folosit armata şi poliţia pentru a intimida populaţia, a stabilit ziua alegerilor într-un moment discutabil, au hotărât ridicarea pragului electoral, au obstrucţionat libera exprimare a reprezentanţilor opoziţiei. Până şi Biserica a fost de partea lor şi ierarhii cu epoleţi pe sub sutană au îndemnat preacucernicul popor moldav să voteze în favoarea comuniştilor. „Transparenţa” iniţială s-a transformat într-o beznă totală prin care bâjbâie doar frica dictatorului Voronin, o frică viscerală că totul se va duce de râpă, că fiul său va trebui să-şi vândă Maybach-ul sau că el însuşi va trebui să apară în faţa unor instanţe judecătoreşti care nu-l mai recunosc ca preşedinte.

Pesemne că această frică nu este neîntemeiată. Comuniştii simt că pământul le fuge de sub picioare şi unora dintre ei probabil le trece prin faţă filmul executării lui Ceauşescu, temându-se, evident, că vor avea aceeaşi soartă. Această frică nu i-a cuprins doar pe cetăţenii Republicii Moldova, ci şi pe pseudo-democraţii ruşi ai lui Medvedev şi Putin. Mama Rusie nu poate sta cu mâinile în sân şi este chemată la o adevărată manifestare de forţă din toate punctele de vedere. Probabil Putin şi-a pus costumul Versace în cui pentru a reveni în uniforma de KGB-ist, mult mai dragă lui şi este pregătit să gestioneze poate una intre cele mai importante misiuni e spionaj ale Rusiei din ultima vreme.

Dar despre ce este vorba? Ei bine, Jurnalul de Chişinău ne informează că trupele speciale din Moscova se pregătesc să asigure fuga lui Voronin şi a altor 18 deminatari în caz că Partidul Comunist va pierde alegerile. „Sovieticii” par să ia în calcul o situaţie dezastroasă, în care Vladimir Putin nu va mai avea sprijinul armatei. În aceste condiţii o „fugă” prin aer ar fi practic imposibilă. Dar nimic nu este peste puterea serviciilor secrete ruseşti. Acestea organizează fuga lui Voronin prin teritoriul separatist de la Tiraspol. „n ultimele zile au sosit la Tiraspol mai multe detasamente ale fortelor speciale GRU (Serviciile de Informatii ale Armatei Ruse), care au executat deja misiuni de recunoastere inclusiv in Chisinau si in majoritatea oraselor din R. Moldova. Acestea ar urma sa indeplineasca misiuni de diversiune impotriva unitatilor Armatei Nationale a Moldovei precum si impotriva unitatilor Ministerului de Interne care ar deveni ostile puterii comuniste de la Chisinau” scrie Jurnalul de Chisinau. În data de 22 iulie a sosit pe aeroportul din Mărculeşti un prim avion din Federaţia Rusă care a transportat în Republica Moldova soldaţi şi echipamente de luptă. Astăzi, 28 iulie, a mai sosit un avion. Teoretic, sosirea acestor avioane a fost consierată „top secret”. Faptul că informaţiile s-au scurs ne arată clar că regimul comunist nu mai este deloc unit. Astfel se justifică şi temerea că armata nu va mai fi de partea dictatorului, ci de partea poporului, aşa cum ar trebui să fie. Scurgerea de informaţii este primul indiciu care ne-ar putea da de înţeles că zilele regimului comunist de la Chişinău sunt numărate.

Dictatorul Voronin se simte tot mai singur. Nu demult i-a întors spatele Marian Lupu, unul dintre oamenii săi de bază. Acum există aceste scurgeri de informaţii care sugerează clar că tot mai puţini tovarăşi sunt de partea sa. Voronin vrea să fugă de o Moldovă pe care a distrus-o. Fuge de responsabilitate, se teme de justiţie şi, probabil, se teme de propria lui persoană. Ziua de 29 iulie va fi una istorică pentru Republica Moldova. Voronin poate pierde totul, în timp ce moldovenii nu mai au nimic de pierdut!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: