Republica Moldova: Rezultatul renumararii


Ieri seară, agenţiile de presă au publicat declaraţia secretarului Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova. Declaraţa sa a fost extrem de previzibilă, confirmând victoria zdrobitoare a comunştilor. După cum am afirmat în repetate rânduri, renumărarea voturilor nu poate fi, în acest caz, un intrument pentru a demonstra fraudarea alegerilor. În acest sens trebuie amintit că liderii opoziţiei nu au primit acceptul pentru copierea listelor electorale. Acest detaliu este extrem de important, pentru ca astfel s-ar fi putut demonstra, probabil, că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate. Iată câteva fraude:

1. Pe listele electorale au fost trecute câteva zeci de mii de persoane decedate, care au votat, evident, în favoarea comuniştilor.

2. Pe listele electorale au fost trecuti copii cu deficienţe internaţi într-un spital din Chişinău, iar aceştia au votat, evident, tot în favoarea comuniştilor.

3. Dreptul la vot se putea exercita prin intermediul unei „cărţi” de alegător extrem e uşor de falsificat. Fiecare individ avea dreptul la o astfel de carte de alegător. Diverţi reprezentanţi ai comuniştilor au avut chiar şi până la 10 cărţi de alegător, cu ajutorul cărora au votat la 10 secţii de votare diferite, unde erau trecuţi pe listele suplimentare.

4. Dreptul la vot putea fi exercitat şi prin intermediul altor documente de identitate. Astfel, se putea vota cu cartea de alegător, cu paşaportul rusesc, cu paşaportul moldovenesc şi cu buletinul de identitate. Oamenii din sistem au votat la mai multe secţii de votare prin intermediul unui act diferit de identitate. La fiecare secţie erau trecuţi pe listele suplimentare.

Concluzii: Dacă opoziţia ar fi putut obţine o copie a listelor electorale s-ar fi putut demonstra cu exactitate cum o singură persoană a votat chiar şi la 15, 16 sectii de votare diferite tot in favoarea comuniştilor. Prin urmare, cheia succesului comunist nu a fost fraudarea numărarii voturilor, ci fraudarea procesului electoral în sine.

Organismele europene nu ar trebui să se mulţumească cu această renumărare a voturilor ci ar trebui să oblige Republica Moldova spre a publica listele electorale. Mi-e teamă însă că acest lucru nu va avea loc, astfel încât revoluţia moldovenilor se va stinge iar gheara URSS-ului va rămâne puternic înfiptă în coastele Europei, spre bucuria tovarăşilor Putin şi Medvedev.

Un răspuns

  1. […] 4. Dreptul la vot putea fi exercitat şi prin intermediul altor documente de identitate. Astfel, se putea vota cu cartea de alegător, cu paşaportul rusesc, cu paşaportul moldovenesc şi cu buletinul de identitate. Oamenii din sistem au votat la mai multe secţii de votare prin intermediul unui act diferit de identitate. La fiecare secţie erau trecuţi pe listele suplimentare”. Pentru informaţii complete detalii aici […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: