Renumararea voturilor


Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a cerut Curtii Constitutionale renumararea voturilor. Partidul Comunist a ieşit învingător detaşat din alegerile legislative ce au avut loc duminica trecută, spre nemulţumirea opoziţiei. Voronin dă astfel curs unei dintre cererile principale a protestatarilor.

Situaţia de peste Prut este departe de a fi una normală. Renumărarea voturilor nu este o soluţie, căci rezultatul va fi acelaşi. Este cât se poate de evident şi în consonanţă cu practicile comuniste că scrutinul a fost fraudat. Degeaba se renumără voturilor, dacă au „votat” mii de persoane decedate si alte mii de oameni aproape cu pistolul la tampla. Singura solutie consider că ar fi repetarea scrutinului, sub stricta supraveghere a Uniunii EUropene şi a forurilor ONU. Doar astfel cred că poate exista un scrutin corect, care să reflecte dorinţa moldovenilor de schimbare.

Dacă analizăm situaţia Moldovei din punct de vedere al politicii externe, cred că Uniunea Europeană. NATO şi Statele Unite au o sansa unica. Revoluţia florilor, după cum a fost denumită revoluţia de la Chişinău, le dă acestor organisme o şansă unică de a lovi direct în inima Kremlinului. Prin urmare, cred că ar fi spre interesul UE şi al Statelor UNite să intervină la nivel diplomatic pentru a pune presiunea organizarii unor noi alegeri legislative sub stricta supraveghere a organismelor euro-atlantice. Problemele capitalismului şi incapacitatea oamneilor de a gestiona libertatea pe care o deţin nu sunt de negat, însă s-a putut vedea în mod extrem de clar că un regim comunist nu poate asigura buna dezvoltare a unui stat nici în măsura pe care o face capitalismul.

Între timp, regimul de la Chişinău îşi continuă năravurile comunismului cel mai pur. Corespondentul TVR la Chişinău, Doru DEndiu, a fost arestat de către forţele de ordine în cel mai pur stil securist, fiind ridica de pe stradă pe când se afla singur. Conrom producătorului TVR din Chisinau, jurnalistul ar fi fost arestat în timp ce se îndrepta spre locul de unde avea să transmită în direct ştiri despre protestele de astăzi din Republica Moldova. Mai mult, de la ora 14:00 nu se mai ştie nimic despre el. Pentru cei care nu şitu, regimele comuniste nu sunt capabile să guverneze altfel decât prin teroare şi fapte abominabile ce rănesc grav drepturile omului.

Sper că, în finfal, ţările membre ale UE şi Statele Unite vor lua atitudine la nivel diplomatic, făcând presiuni pentru organizarea unui alt tur de alegeri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: