Comunismul tot comunism rămâne


Duminica, 5 aprilie 2009, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Dat fiind faptul că dincolo de Prut, Parlamentul este cel care alege preşedintele, aceste alegeri au avut, şi au în continuare, un caracter decisiv pentru viitorul acelei Moldovei. Moldovenii s-au prezentat la urne animaţi fiind de dorinţa schimbării, crezând probabil că un asemenea lucru este posibil printr-un simplu scrutin. Nu a fost însă nimic surprinzător să aflăm că Partidul Comunist a câştigat detaşat alegerile. Ghearele marelui URSS rămân înfipte ca un pinten în coasta Europei, şi animalul, chiar dacă ştie că este pe moarte, nu poate renunţa la această gheară ce conferă unui Medvedev sau Putin iluzia unei puteri pe care nu o deţin de fapt.

Moldovenii au prins insa gustul libertatii şi nu se lasă. Alegerile au fost trucate în mod evident şi ei ştiu bine acest lucru. Dar nimeni nu se lasă. Oamenii au ieşit pe străzile Chişinăului. Mulţimile de manifestanţă au luat cu asalt Preşidenţia şi Parlamentul Republicii Moldova, aflate practic vis-a-vis. Au spart geamuri, au incendiat steaguri comuniste şi au scanat lozinici împotriva preşedintelui Voronin. Acesta a scos armata în stradă, pentru a înnăbuşi manifestaţia şi pentru a bloca toate intrările în Chişinău pentru a împiedica alăturarea altor mii de manifestanţi. Lucrurile au degenerat. DIn ceea ce se ştie până acum, nu au existat morţi, ci doar sute de răniţi. Armata încă nu a început să folosească gloanţe, ci doar tunuri de apă şi grenade lacrimogene. Dar manifestantii nu vor sa se lase! Si bine fac!

Retelele de telefonie mobila si transmisiile de date internet au fost blocate in republica MOldova din porunca preşedintelui Voronin. Cenzura nu este ceva neobişnuit pentru un regim comunist, şi cred că ne amintim foarte bine cum funcţionează lucrurile. Discursul preşedintelui Voronin vorbeşte despre conspiraţii străine, despre puteri ascunse. Intervenţile lui Voronin sunt parcă o copie fidelă a intervenţilor lui Ceauşescu în 1989. Pesemne că URSS-ul nu îşi schimbă nici măcar limbajul. Aceleaşi clişee, aceleaşi inepţii, aceeaşi dorinţă de putere dusă până dincolo de pragul patologicului.

Agenţia de presă Reuters anunţă că liderii opoziţiei au căzut de acord cu preşedintele Voronin pentru renumărarea voturilor, dar acest lucru nu va schimba cu nimic situaţia. Frauda nu a fost, cu siguranţă, la numărare! Au existat comunişti care au votat pe zeci de buletine de vot! Au existat oameni obligaţi să voteze PC. Au existat oameni cărora PC le-a promis lapte şi miere în favoarea unui vot. Aceasta este frauda!

În tot acest context, România nu poate rămâne fără reacţie. Emil Boc susţine demerul manifestanţilor şi cere forurilor europene nerecunoaşterea alegerilor, făcând apel la faptul că politica internă a unui stat este o chestiune de suveranitate. Mircea Geoană îndeamnă Europa să nu abandoneze Moldova! E bine că nu uităm de unde venim, atâta timp cât încotro mergem este un aspect destul de incert. Toţi românii ar trebui să se solidarizeze cu moldovenii şi să le susţină demersurile, fiecare după posibilităţi. Oficialităţile politice trebuie să atragă atenţia Europei asupra năravuririlor comuniste, jurnaliştii să scrie, în măsura în care pot avea informaţii, despre ceea ce se petrece la Chişinău şi chiar oamenii obişnuiţi, care deţin bloguri, ar trebui să demaşte nedreptăţile comuniste.

După aproape 20 de ani de la lupta noastră, a românilor, cu un dictator comunist, a venit vremea să-i susţinem şi pe moldoveni în lupta lor cu un comunist la fel de dictator. Este şi spre binele nostru să scăpăm de acest pinten al urusului, înfipt adând în coasta Europei, dar mai ales, adânc în inima noastră, a românilor!

Jos Comunismul!

P.S. Tovarăşe Voronin, vă plângeţi că aveţi de înfruntat o lovitură de stat! Ei bine, chiar despre acest lucru este vorba, aşa că mai bine v-aţi face bagajele şi aţi porni să vă căutaţi alinearea în braţele tovarăşilor Medvedev şi Putin!

P.S. 2 pentru orgoliu. Stirea conform careia liderii opozitiei si presendintele Voronin au cazut de acord pentru renumararea voturilor a aparut la mine pe blog cu cateva minute inainte sa apara pe Mediafac 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: