Fundamentalismul triumfa


http://www.basilica .ro/ro/stiri/ decizia_sfantulu i_sinod_privind_ comportamentul_ sacramental_ si_liturgic_ al_clerului_ si_credinciosilo r_ortodocsi. html

Acestea este comunicatul oficial si definitiv al Sinodului BOR in urma dezbaterii „cazului Corneanu”. Constat cu regret ca BOR a facut un indoielnic pas inapoi in ceea ce priveste relatiile cu ceilalti crestini. Fundamentalismul talibanilor ortodocsi a triumfat in dauna bunului simt si al respectului reciproc. Prin aceasta decizie, BOR si-a dat arama pe fata: nu doresc unitate crestinilor. BOR a fost si continua sa fie o biserica a dezbinarii. O parte din actualii ei ierarhi au deybinat comunitatile ortodoxe din alte tari cu ajutorul regimului comunist si, probabil al KGB-ului.

IN BOR domneste haosul. Cand fatarnicul Bartolomeu Anania a fost nemultumit ca nu a „mostenit” scaunul lui Plamadeala, si-a facut de unul singur mitropolie, iar Patriarhia, intr-un mod ce a consacrat-o in timpul regimului comunist, nu a facut altceva decat sa accepte gestul de mandire al ierarhului ei (probabil sub presiunea servicilor secrete straine pe care le are in spate Anania). Cat de „canonic” a fost acel demers? Conform canoanelor, aceea a fost o schisma iar ierarhul trebuia caterisit, dar cum sa caterisesti un ierarh ce, de zeci de ani, are in spate servicile secrete straine? Desigur, BOR a aplicat si continua sa aplice proverbul „Capul plecat nici sabia nu-l taie”.

Dupa cum am vazut, BOR este o biserica ce ridica deybinarile la rang de canon si retrogradeaza bunul simt la rang de pacat. In acest context ma itnreb, oare ce ‘Duh” lucreaza in BOR, caci Spiritul lui DUmnezeu este spiritul unitatii. Cu asa o biserica natioala……ne meritam din plin locl unde suntem ca neam.

P.S. Imi cer totodata iertare sincera si frateasca fata de toti ortodocsii de buna credinta, drept rugatori si plini de respect!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: